PODCAST

RUŽIČASTA SREDA

MI SMO

Užitak kao vrhovno dobro ;)

by - 00:41

Veliki sam ljubitelj praznika i svih njihovih pratećih elemenata. Volim jelku i ukrase, slobodne dane, porodicu na okupu i sve sitne užitke koje to sa sobom donosi. Ljubitelj sam svedenog stila tokom ostatka godine, ali tokom praznika me uhvati neizmerna ljubav prema šljaštećim i blještećim svetlucavim detaljima, šarenilu novogodišnjih ukrasa... 

Ne mogu da zamislim Novu godinu bez poklona ispod jelke. Odavno su to prestali da budu poveliki paketići prepuni svega i svačega, transformisali su se u nešto više simbolično i često potrebno i praktično, ali i dalje su svake godine tu, kao dokaz porodične ljubavi, pažnje i međusobne privrženosti...



O praznicima, kao vremenu darivanja, već je pisala moja draga Zloćka, i dala vam neke predloge za to šta pokloniti dragim osobama, a ja ću se zato dotaći jedne još ličnije teme, i u skladu sa onim "voli sebe da bi te drugi voleli", predložiti vam šta da učinite za sebe. :)

Praznici treba da budu vreme uživanja. Nikome ne možete priuštiti zadovoljstvo ako i sami niste zadovoljni. I zato...

Znate onu papreno skupu bombonjeru koju merkate u radnji već dugo, dugo? Već osetite sve te razne ukuse, tope vam se u ustima kremasta punjenja... Ili onu, još jednu u nizu suknjicu, koja vam se dopada ali vam nije neophodna? ali toliko je toga potrebnijeg, praktičnijeg, korisnijeg na šta na kraju ipak potrošite pare. Pod uslovom da je ipak u granici vaših trenutnih mogućnosti, kupite to sebi. Bićete srećni, zadovoljni i spremniji da delite osmehe i širite dobro raspoloženje. Praktične stvari ćete kupovati uvek, sigurna sam da ste bar nečim ove godine zaslužili jedan takav mali izlet. Treba misliti i na sebe. :)


Napunite kadu do vrha. Sa sve penom i nekim eteričnim uljima. Pre nego što uronite u nju do nosa, sredite se maksimalno. Mislim na depilaciju, masku za lice, čupanje obrva, sređivanje noktiju i takve stvari. Jer treba da se osećate najlepše na svetu. I onda uživajte u opuštajućoj kupki uz neku finu knjigu i čašu vina/piva/nekog drugog otrova koji konzumirate... Nakon toga se namažite mlekom za telo, i osećajte se sjajno... ;)



Na dijeti budite posle praznika. Sada uživajte u svemu što volite da pojedete. Poznato je da stalno odricanje donosi frustracije koje se onda prenose na ostale delove našeg života, a to nećemo sebi da dozvolimo... Omiljeni kolač, preukusne testenine koje goje... Ne predlažem da jedete nekontrolisano, već da sebi dozvolite uživanje po cenu jednog ili dva kg viška. :)



Da bih neutralisala štetne posledice prethodnog predloga - vežbajte. Ne od sledeće godine, ne od sutra, ne od ponedeljka. Već danas odaberite neki vid fizičke aktivnosti koji vam prija i počnite da ga praktikujete. :) Na taj način, oni kilogrami viška ako se i ne istope biće fino zategnuti mišići, a ne salo. Bez sumnje će to dobro uticati na vaše zdravlje. Međutim, ovom prilikom u prvi plan stavljam što ćete zbog toga izgledati i osećati se sjajno... ;)

Toliko od mene za ovu godinu. Srećni svima praznici... Neka vam sledeća godina bude najbolja od svih do sada! :D :***

You May Also Like

0 коментара