PODCAST

RUŽIČASTA SREDA

MI SMO

Hot mi je prezime

by - 17:41

Danas na TV-u često možemo da čujemo raznorazne estradne umetnice, ali retki su oni koji imaju i talenta za to. Možda nisam završila muzičku akademiju, ali znam da prepoznam šta je dobro i znam da mi je dugme replay izlizano uz pesme ove mlade devojke. Upoznajte Lejlu Hot!

1.Reci nam nešto više o sebi...

Ja sam rođena i odrasla beograđanka, pomalo tvrdoglava, užasno emotivna i jako uporna. Muzikom se bavim od kad znam za sebe, pa je samim tim i moje školovanje bilo usmereno u tom pravcu, diplomirala sam Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu na odseku za klavir, a uspešno sam se bavila i solo pevanjem, ali kada sam završila srednju muzičku školu, shvatila sam da je ono što mene čini onakvom kakvom jesam ipak pop muzika, pa sam se profesionalno njoj posvetila od 2007. godine.

2.Kako su tekli tvoji prvi počeci?

Što se tiče dodira sa muzikom uopšte, to je bilo sa mojih 7 godina, kada sam upisala nižu muzičku školu, a neki moji počeci bavljenja pevanjem, bili su kroz deciju takmičenja i festivala u osnovnoj školi, a sa 16 godina se prijavljujem na takmičenje za pevače amatere 3K Dur, potom je usledio Idol, jedan kratak period u kome sam bila članica ženske grupe Lulu i konačno 2007. godine dvostruka pobeda na festivalu Sunčane skale koja je bila velika odskočna daska za sve ovo čime se danas bavim... Ostalo je istorija... :))

3.S'moje tačke gledišta album je jako dobro prošao, da li su ti bila takva očekivanja?

Jako puno vremena, rada i truda je posvećeno mom albumu prvencu, pa samim tim su i očekivanja bila velika. Ja sam prezadovoljna svim onim što smo moj producent Ognjen Cvekić i ja zajedničkim snagama uradili: sve pesme, poslednja dva spota, omot, promociju...kao i reakcijom na koju smo naišli. Ja već počinjem rad na drugom albumu, i imam taj osećaj da će on biti jako značajan za moju karijeru i da ću kroz njega zablistati u punom sjaju.



4.Gde vidiš sebe u bliskoj budućnosti?

U Turskoj npr., na nekoj predivnoj, velikoj polupraznoj plaži, ispod suncobrana na 28 stepeni kako ispijam koktel i uživam u pogledu. :)))

5.A gde u daljoj budućnosti?

Vodim se onom " pravi planove da ti se Bog smeje "..život me je naučio da treba da se trudim da uživam u svakom danu kao da je poslednji i da uvek radim stvari kao da su mi poslednje, i da se ne opterećujem preterano daleko planovima... Ambicije, želja i ciljeva naravno ima, i prilično su veliki, ali hrabro koračam ka njima i jedino što želim je da u budućnosti kao i do sada budem uvek zadovoljna sobom i svojim životom, ma šta mene činilo srećnom u tom trenutku.

6.Da li imaš uzore i ako imaš ko su?

Interesantno je to da nikada nisam imala uzore i čak i kao mala nisam izgovarala rečenicu: " volela bih da budem kao... ", a mislim da je to negde i dobro jer se trudim da budem najbolja ja i uvek se takmičim i vodim bitku sama sa sobom.


7.Koje si nagrade do sad osvajla?

One koje su mi najdraže vezane su za moju interpretaciju, pesmu i nastupe koje sama osmišljavam... Tu je dvostruka pobeda na Sunčanim skalama u večeri Novih zvezda i Pesme leta 2007, Nagrada za najbolju kompoziciju na Budvanskom festivau 2008, Specijana nagrada na festivalu Slavjanski bazar u Belorusiji, nagrada za najbolji scenski nastup na Budvanskom festivalu 2010...

8.Šta smatraš svojim najvećim poslovnim uspehom?

Smatram da će se poslovni uspesi tek nizati, ali svakako mi znače i svi nastupi, i festivali, i nagrade i publika koja me podržava, kao i izlazak mog albuma prvenca... Svojim uspehom smatram to što sam istrajala u svemu jer mislim da bi sa svim poteškoćama i stvarima sa kojima sam se suočavala za ovih pet godina, veliki procenat ljudi odavno odustao od svojih snova.


9.Koji te moto pokreće?

Ljubav je uvek bila i biće moj životni moto. To je ono što me pokreće, čini najboljim i čini nebo granicom.

10.Da li imaš u planu neke turneje, promocije?

Trenutno radim na pesmi koju ću izvesti na makedonskom festivalu Makfest u oktobru, a autor pesme je Kiki Lesandrić, i njegov poziv da izvedem tu pesmu sam oberučke i sa velikim zadovoljstvom prihvatila. U planu je i da se u avgustu uradi spot za pesmu "Kad drugom srce dam", u međuvremenu su neki nastupi odrađeni ,neki su dogovoreni, a nadam se da ću se malo u svemu tome i odmoriti par dana izvan Beograda.


11.Baviš li se nečim drugim, sem pevanja (sport, hobi)?

Moj ceo svet je u muzici, bilo da je slušam, pevam, komponujem, sviram, držim časove, istražujem...ali naravno ostavljam sebi vremena i za druge aktivnosti...Redovno treniram, i to je ono što mi je neophodno da se dobro osećam i zbog kondicije koja je jako bitna za posao kojim se bavim... Trenutnim hobijem bi sada mogla da nazovem časove vožnje. :)

12.Želiš li nešto da poručiš za kraj?

Pošto sam shvatila da je ovo blog posvećen ženama, želim da poručim svim damama da vole sebe, bez obzira na sve nedostatke i mane koje poseduju, jer je savršenstvo baš u toj nesavršenosti, da uvek budu svoje i nasmejane bez obzira na sve teškoće kroz koje prolaze, da veruju u ljubav i da daju puno ljubavi, jer će onda sigurno biti voljene najviše na svetu.


I posle se pitate zbog čega mene ova mlada devojka oduševljava? :)
Šta reći nego svaka čast Lejla, želim ti puno uspeha i samo tako nastavi :)))


You May Also Like

4 коментара

  1. Moram priznati da je nisam nikada raniej cula (stidim se), ali dopada mi se njen stil koliko mogu da vidim po slikama na Googlu.

    Takodje, i ja sebe vidim na nekoj plazi, na 28C... :)

    Pozz, citamo se.
    Super je blog.

    ОдговориИзбриши
  2. Pa drago mi je da ti se svidja, u svakom slucaju cilj je da se ovde predstave neka nova lica, cime god da se bave, po uslovom da vole to sto rade i da imaju talenat za to :)

    Naravno, citamo se :))))

    ОдговориИзбриши
  3. Lejla je divna, odlican pevac i dopada mi se bar 5-6 njenih pesama, steta sto nije zastupljenija u medijima :/

    ОдговориИзбриши
  4. Skroz se slazem sa tobom :)
    Zaista pravo malo blago :)

    ОдговориИзбриши