PODCAST

RUŽIČASTA SREDA

MI SMO

Piletina sa kikirikijem

by - 14:42

Ovo je moja varijanta recepta piletine sa kikirikijem (ne očekuj isti ukus kao u restoranu... Očekuj mnogo bolji :D ). Uživaj :)


Sastojci:

250 g pileće belo meso
100 g crnog luka
100 g šargarepe
100 g očišćenog neprženog kikirikija
50 ml soja sosa
2 čena belog luka
1 paprika
1 kasikica mirodjije
1 kasikica susama
1 kašičica vegete
100 ml maslinovog ulja

Priprema:

Pileće belo meso sitno iseckaj na kockice i poprskaj soja sosom, dodaj 1 čen sitno iseckanog belog luka, vegetu,  mirodjiju i 1 kašikicu susama. Ostavi da malo odstoji, da bi meso bilo mekše
Crni luk iseci na kolutove, tako da pomoću njih možes da formiraš prstenove, 1 čen belog luka sitno iseckaj i šangarepu i očišćenu papriku iseckaj na kolutove (paprika može biti crvena, žuta, zelena, ili ako hoćeš da jelo bude šarenije stavi sve tri)
Na ugrejanom maslinovom ulju kratko isprži kikiriki, izvadi ga i stavi na tanjir, a potom ga samelji blenderom.
U istom ulju prži piletinu oko 10 minuta, pa je izvadi i stavi na tanjir i pomešaj sa mlevenim kikirikijem. Ponovo na istom ulju dinstaj šargarepu, pa dodaj crni luk, pa beli luk, pa papriku. Piletinu i kikiriki vrati u tiganj i sve dobro promešaj. Dodaj soja sos po ukusu.
Piletina sa kikirikijem služi se topla uz bareni pirinač (skuvaš pirinač u vodi i dodaš so, ja lično volim kad stavim pirinač na tanjir pospem po njemu i soja sos). Tradicionalno se jede štapićima (ali može da posluži i viljuška)

PRIJATNO!

You May Also Like

0 коментара