PODCAST

RUŽIČASTA SREDA

MI SMO

Šminka za maturu 2013

by - 15:21

Pored haljine, cipela i frizure trebala bi i da se pobrineš i za šminku. Hajde da zajedno pogledamo trendove koji prate ovogodišnje maturske večeri.

 

Smokey eyes
Ovaj makeup za oči daje seksi i zavodljiv izgled koji je savršen za večernje izlaske i za maturu . Ova šminka ne mora da bude samo u običnim bojama(crna i siva), naprotiv... Možeš uključiti i svetlije boje poput ljubičaste, zelene. Što se haljina tiče, smokey eyes se uklapa uz crnu (koristi crveni karmin) ili nude haljinu (koristi neutralni karmin). Frizura bi trebalo da bude podignuta(da li je to neka neuredna punđa ili rep, na tebi je)



Plava senka
Izuzetno je moderna, trebala bi da pripaziš da se dobro uklapa uz haljinu i ten. Odgovaraju joj haljine hladnih boja (plava, zelena, tirkiz, srebrna, siva, bela). Koristi što manje rumenila, običan sjaj za usne.




Roza boja
Jedan od prošlogodišnjih trendova jeste šminka u rozoj boji. Jako se lepo slaže uz nude haljine. Preporučljivo je da koristiš senku za oči koja je u istoj boji kao i haljina (ovo pravilo važi za sve haljine u toplim bojama (roza, naranžasta, crvena)) 




Neutralne nijanse
Kao što znaš, šljokice su sada in i ako imaš takvu haljinu bilo bi lepo da koristiš senku neutralnih boja poput sedefasto bele, bronzane, boje šampanjca, metalik sive. Sjaj za usne biće dovoljan da bi upotpunio kombinaciju



Natural look
Propagira savršen ten, i preporučuje se devojkama koje nose otvoreno izazovne haljine. Boje koje se koriste zavise od boje kože, naime na tamniju kožu ide boja bronze, krem, svetlosmeđa, crvena / roza i nežna zelena. Međutim ako imaš svetlu kožu idu boje bele, srebrne,svetlo plave, ljubičaste, tamno zelene i sive




U modi su duge trepavice koje možeš koristiti uz bilo koji gore naveden look :)





Uz crveni karmin ne možeš pogrešiti



Ne zaboravi pre mature da isprobaš makeup. Eksperimentiši i učini da taj dan ne bude stresan već da bude ono što stvarno jeste... Dan za pamćenje :)


You May Also Like

0 коментара