PODCAST

RUŽIČASTA SREDA

MI SMO

Duga kosa na prirodan način

by - 20:17

Hoćeš dugu kosu, ali ne znaš kako? Iskreno, odgovor je jednostavan: kosa mora da ti bude zdrava i jaka. Uz malo truda sve se može ;)




Prvo i osnovno, redovno skraćuj krajeve na svakih šest do osam nedelja. Kosa raste iz korena i krajevi nemaju veze sa brzinom rasta. Zapamti da tvoja kosa treba da bude pre svega zdrava, bez iskrzanih krajeva.


Ne zaboravi da je hrana takođe jako bitna za rast kose. Unosi u organizam puno proteina (ribe, jaja) i pij puuuuuuuuuuuuno vode.


Masiraj skalp tretmanski ugrejanim uljem i samo posmatraj rezultate. Videćeš sjajniju i nežniju kosu.
Tretman: stavi tri kapljice ulja od lavande, tri kapi ulja od ruzmarina, dve kapljice ulja od majčine dušice i sve to pomešaj sa jojobinim uljem. Od ulja možeš da koristiš i ricinus...Probaj, ne može da šteti.


Ako sušiš kosu fenom, neka bude udaljen od tebe najmanje 15 cm. Koristi fen najviše 4 puta nedeljno.


Koristi regenerator koji odgovara tvom tipu kože, i NE MENJAJ često proizvođača, jer i to može da ošteti kosu.


Ujutro i uveče redovno češljaj kosu četkom (jednom ili dva puta), tako možeš da podstakneš cirkulaciju i osiguraš rast kose.


Što se preparata tiče, koristi pantenol rastvor, možeš ga naći u apotekama, košta nešto manje od dvesta dinara, i koristi ga jedan mesec. Sledeći odmaraj.


Možeš da napraviš masku za kosu ako uzmeš malo pentanol rastvora, dve AD kapi i jedno jaje. Koristi jednom nedeljno, pomoći će ti da vratiš sjaj kosi.


Uzmi belanca od jaja (u zavisnosti od duzine kose), ulupaj ih i koristi kao masku. Drži je 10-15 minuta, pa isperi vodom. Pomaže da ti kosa postane sjajnija i zdravija.


Možda si mislila da se krompir koristi samo u kuhinji, ali može i da pomogne da ti poraste kosa. Skuvaj jedan i ispiraj kosu sa vodom u kojoj se kuvao krompir. Zavidiće ti na lepoti kose. 


You May Also Like

0 коментара