PODCAST

RUŽIČASTA SREDA

MI SMO

Stvari koje treba da znaš o ljubavi

by - 13:30

"Vi ste svakako bili zaljubljeni, zar ne? I to više puta, jesam li u pravu? Ali još uvek ne znate šta je to ljubav. Ne znate, tvrdim Vam! Desilo Vam se da plačete celu noć? I da loše spavate ceo mesec? Možda ste pisali pesme i pomalo se igrali idejom o samoubistvu? Naravno, znam kako je to. Ali, to nije ljubav, ljubav je nešto drugo..." Hese 




Sedela sam sa drugaricom, pile smo kafu i pričale smo, što o najnovijim dešavanjima, što o položenim ispitima i naravno nijedna kafa ne može da prođe bez teme LJUBAV. Složile smo se koliko god da smo prošle u životu, ljubav je jedina kategorija koju ne učimo sa iskustvom. Baš naprotiv, što više starimo više nas zbunjuje. A koje su to osnovne stvari koje uvek iznova i iznova zaboravljamo?


Prvo i osnovno, moraš da znaš koliko vrediš. Zapamti pravilo ako nisi ti zadovoljna sobom, neće ni osoba pored tebe biti zadovoljna. Budi samosvesna, jaka i ponavljaj da si najveći oslonac samoj sebi. Imaj standarde, traži svog princa, budi istrajna, radi se o tvojoj sreći i tvome životu... Ne postoji alternativa... Nikad ne odustaj, jer kao što bi Koeljo rekao:
"Na svetu uvek postoji jedna osoba koja čeka onu drugu, bilo da je nasred neke pustinje ili usred velikog grada. A kad se te osobe sretnu i njihovi se pogledi ukrste, sva prošlost i sva budućnost gube svaki značaj. Samo postoji taj trenutak i ta neverovatna sigurnost da je sve stvari pod suncem ispisala jedna ista ruka, ruka koja je stvorila po jednu dušu bliznakinju za svaku osobu i koja je u njima probudila ljubav bez koje ni jedan san ljudske rase ne bi imao smisla!" 
Zapamti, nije poenta da nađeš nekog da se igraš mačke i miša, već nekog sa kime ćeš ti biti ti, bez glume... Koliko će vremena proći dok se ne umoriš od igre?



Ne zanosi se da ga možeš promeniti, JER NE MOŽEŠ...One loše strane koje vidiš u prva tri meseca, to ti je to. Vremenom samo postaje gore, a samo ti odlučuješ da li ćeš trošiti vreme da nekog promeniš ili ćeš nastaviti dalje svojim putem.


Oko veze se treba truditi (da se ne lažemo)... Gledaj da gradiš dobru komunikaciju. Zapamti, bitni su i TVOJI snovi i TVOJI planovi, NEMOJ ZABORAVITI SEBE ZBOG NJEGA. Nijedna veza nije toliko bitna da izgubiš samu sebe zbog toga. I niko ti posle neće reći hvala što si zaboravila na svoje snove da bi on ostvario svoje.


Dobar seks ne znači dobra veza. Po meni, postoje muškaci sa kojima imaš fenomenalan seks i nikakvu priču i fenomenalnu priču i osrednji (da ne kažem grooooooooooooozan) seks. Sa pravim je i jedno i drugo FENOMENALNO.


Prema njemu se ponašaj kao što bi volela da se on ponaša sa tobom, i ako vidiš da on to ne radi - batali priču... I ono što je jako bitno: RASKID JE DEFINITIVAN. Ono što ti je smetalo prvi put, smetaće ti i drugi i deseti, a kada se vaza jednom slomi, nikad neće biti kao što je bila pre nego što se slomila...


Posle raskida, NE ULEĆI IZ VEZE U VEZU, jer tako odaješ utisak nesigurne osobe. Ti si samosvesna jaka osoba, koja je samoj sebi najveći oslonac, zapamti to i ne ustručavaj se da govoriš to sama sebi svako jutro, svaki dan! I ovo nas vraća na početak priče... Zar ne? ;)

You May Also Like

0 коментара