PODCAST

RUŽIČASTA SREDA

MI SMO

Vežbom do savršene zadnjice

by - 21:22

Leto je daleko, ali sada je najbolji trenutak da kreneš sa vežbama na vreme da ne bi dočekala leto nespremna.
Ovde imaš par vežbi za savršenu zadnjicu. Zapamti, moraš da kombinuješ zdravu ishranu i vežbe, kako bi očuvala svoje zdravlje. Stoga, uzmi svoju trenerku i počinjemo!



Trčanje je odlična kardio vežba i čini čuda za zadnjicu. Počni sa laganim džogingom! Kad se umoriš nastavi sa brzim hodanjem. Ako ne voliš trčanje na duge staze, istrči sprint... Najbolja je kombinacija sprinta sa preprkama :))



Jedna od zabavnijih vežbi je voženje bicikla, a čini čuda za zadnjicu. Ako voziš na otvorenom, nosi kacigu - sigurnost je uvek na prvom mestu! 



Čak i ako samo radiš jednostavne korake gore - dole, steper je velika pomoć za oblikovanje zadnjice! Uključi svoju omiljenu pesmu i započni trening, držeći korak u ritmu. Da bi osetila posebnu motivaciju, uzmi DVD sa vežbama step aerobika, gledaj i vežbaj uz njega. Nije preporučljivo ako imaš slaba kolena.



Krostrenažer je moja omiljena mašina za mučenje u teretani. Zašto? Samo pola sata (ili čak sat) vežbanja predstavlja kompletan trening...



Joga je jako dobra za toniranje mišića, jer pravi balans između duše i tela. Prijavi se za nivo početnika i uživaj ​​u pozdravljanju sunca.



Evo par vežbi koje možeš da radiš kući. Na početku radi 10 ponavljanja u 3 serije. S'vremenom postepeno povećavaj broj ponavljanja do 25, a broj serija nemoj menjati. Pauze između ponavljanja u okviru serije su 30 sekundi, a između serija 60 -90 sekundi. Bilo bi idealno da izvodiš vežbe ispred ogledala kako bi ih što pravilnije izvodila. Na kraju vežbanja treba obavezno istegni i opusti mišiće.

  1. Lezi na bok, glavu nasloni na donju ruku, druga ruku pruži ispred tela kao oslonac, donja noga lagano savijena, a gornja ispružena. Podiži ispruženu nogu pa je vrati u početni položaj. Isto ponovi i sa drugom nogom.
  2. Stani uspravno sa ispruženim rukama ispred tebe, a zatim, držeći leđa ravno, pravi čučanj kao da ćeš sesti na stolicu iza sebe. Stani kad ti butine budu u ravni s tlom, a kolena trebaju da budu savijena na 90 stepeni. Čučnjevi su dobri i za butine koje gube na masnoći, a dobijaju na mišićima. Moj predlog je da posle čučnjeva, staneš uspravno, a potom, zatežući zadnjicu, pomeraj nogu u nazad koliko god možeš. Sutradan možeš da očekuješ i upalu mišića. A kako se ona leči? Dodatnim vežbanjem. :)))
  3. Stani uspravno s rukama na kukovima. Polako podigni jednu nogu koso, iza vas (ne neposredno iza vas). Zadrži se u tom položaju deset do petnaest sekundi, a zatim vrati nogu u početni položaj.
  4. Stani uspravno s'rukama na kukovima. Napravi veliki iskorak napred s'jednom nogom, savijajući je u kolenu. Vrati se u početni položaj. 
  5. Prebaci težište tela na jednu stranu, praveći iskorak sa strane ostavljajući zategnutu nogu i postavljajući telo iznad druge noge koja je savijena u kolenu.
  6. Jednom nogom zakorači nazad, savij je u kolenu, dok drugu istežeš... Možda ćeš morati da malo sporije da radiš ovu vežbu da bi izbegla pad.
  7. Ako nisi u prilici da vežbaš svaki dan, onda bar dva-tri puta dnevno, dok sediš na predavanjima ili poslu, zategni mišiće zadnjice i drži tako što duže možeš. Lagana je vežba i efikasna :)))


You May Also Like

0 коментара