PODCAST

RUŽIČASTA SREDA

MI SMO

Sve je u detaljima - prvi deo

by - 09:14

Bez pravog nakita, svaka modna kombinacija izgleda nepotpuno. Ima mnogo stranica na Facebook-u koje pratim, i odlučila sam da vam predstavim deo njih (drugi deo možete da očekujete krajem sledećeg meseca). Sve devojke iz ovog posta su jako kreativne, a njihov nakit je fascinantan.


Nakit od polimerne gline

Piece of art - se bavi dekupaž tehnikom oslikavanja nakita. Nju sam vam već predstavila u intevjuu koji možete da pročitate OVDE. Ona je ujedno i autor ovih minđuša Ženske priče, koje ja vrlo rado nosim. Njenu Facebook stranicu možete da pogledate OVDE. Često organizuje rasprodaje nakita i nagradne igre... 



Black Bee - ako volite nakit od polimerne gline, ovaj ćete obožavati. Sve je počelo, kada je dizajnerka ovog nakita jedne zimske večeri, iz razonode, prvi put u ruke uzela komad polimerne gline i napravila svoju prvu figuricu - devojčicu u crvenom kaputiću. Držala je tu figuricu neko vreme u stanu i za kratko vreme je dobila mnogo pohvala od prijatelja koji su je videli pa je, prateći njihove savete, rešila da se oproba u pravljenju nakita i malo po malo nastao je ovaj mali brend rukotvorina pod nazivom Black Bee. Ideja koja se provlači od samog starta je da Black Bee uvek bude simbol za unikatan, kvalitetan i pristupačan nakit.
Stranicu na facebook-u možete da vidite OVDE, a ja vas uveravam da je ova kreativna devojka uvek raspoložena za saradnju i savete mušterija.



Retro nakit  

Ako si jedna od onih devojaka koje vole retro stvari, a znam da vas ima dosta, ovaj nakit će te raspametiti. :)
Unikatni nakit Pufy Chic - stranicu koju možete da pogledate OVDE,  mi je poslala jedna devojka, sa tekstom da ovaj nakit pravi njena drugarica i da je ona sama vlasnik nakita koji vrlo rado nosi. Kako je sve ovo počelo? Učiteljica Milena je, kao pripravnik,  sa decom šila cvetiće i mašnice. Pomislila je da to može na fin način da se iskoristi. Uz dar za crtanje, materijalima i tehnikama o kojima je učila na fakultetu (jer se dosta toga primenjuje u radu sa decom) nastao je ovaj unikatan ručni rad. Dok je pravila jednoj devojčici traku za kosu sinula joj je ideja da se to može lepo napraviti i iskoristiti na internetu. Zbog toga su njeni početni radovi i bile trake za kosu.


Nakit Mix
je nedavno obeležio svoj drugi rođendan. Plod je mašte, ideje i truda više kreativaca i to Vranjevac Tamare, Tomić Zorana i Duvnjak Jelene. Ideja je bila da pokažu da se od različitih, nesvakidašnjih, ali i međusobno nespojivih materijala mogu stvoriti mala umetnička dela koja trebaju ispunjavati samo jedan uslov - da učine da jednostavna odevna kombinacija postane upečatljiva i primećena. Ovaj zaista atraktivan nakit možete pogledati OVDE , a sve zajedničke kolekcije Nakit Mix-a sa Retro Macom možete da vidite OVDE


Reciklirani materijal
Od starog napraviti novo? Divna stvar. Od starog napraviti umetnost, to mogu samo malobrojni :)
Reciklama nakit - Ja sam do ove Facebook stranice, koju možete da vidite OVDE ,došla preporukom devojke koja vodi blog Diotima. Reciklama postoji od 2011. godine, nastao je sa idejom recikliranja, pre svega zatvarača za flaše i nekih odbačenih stvarčica od kojih se mogu napraviti jedinstvene i neobične kreacije. Nakit teži da bude originalan, da nosi jaku poruku, a često je i duhovit. Za jednu kolekciju Reciklama nakita korišćeni su i stihovi pesnika Marije Midžović i Radomana Kanjevca.


Šmizzzla - upoznaj Tihanu iz Osjeka, magistra biologije, koja je odlučila da korisno ispuni svoje slobodno vreme i počela je da se bavi izradom unikatnog nakita od recikliranog materijala. Sama ideja došla je sasvim spontano - od nečeg starog napraviti nešto novo i kreativno. Pošto je po struci biolog želela je da iskoristi materijale koje više niko ne koristi i da od njih napraviti nešto kreativno i jedinstveno i na taj način nekoga učiniti srećnim, a opet da pridonese, makar malim delom, očuvanju okoline. Ako sam te zainteresovala pričom, pogledaj njenu facebook stranicu OVDE 

 

Bilo koji nakit da izabereš, jedno je sigurno - bićeš primećena, jer... sve je u detaljima :)

You May Also Like

0 коментара