PODCAST

RUŽIČASTA SREDA

MI SMO

Savršen osmeh

by - 09:56

Nema ničeg lepšeg nego kada vidiš da se neko smeje od srca.
Misliš da nemaš lep osmeh i da treba da ga skrivaš? Ma daj, taj problem se lako rešava.



Čišćenje - bez higijene ne možemo da pričamo o lepom osmehu. Obrati pažnju na četkicu i pastu za zube. Zubarka kod koje idem na pregled mi je preporučila Curaprox četkice i zaista su sjajne. Prednji zubi se peru od korena prema krunici, ne obratno, a kutnjaci kružno. Pranje zuba se preporučuje posle svakog obroka, a ako se ne držite tog pravila, onda pod obavezno perite zube ujutro i uveče. Medicinske paste za zube (Lacalute Activ, Parodontax) su skuplje za naše uslove  tako da možete da ih koristite 2-3 puta nedeljno (a ako ih i koristite svaki dan, ne stvaraju oštećenja - moj stomatolog tako kaže), a između toga neke komercijalnije :) Konac za čišćenje ume malo agresivnije da deluje na zube i ne preporučuje se svima.

Zubar - Raspitaj se malo kod svojih drugarica, kakva su njihova iskustva sa zubarima. Stisni petlju i neka ti popravi sve kvarne zube, a onda idi dva puta godišnje na kontrolu i čišćenje kamenca. Zapamti redovnom kontrolom izbegavaš ono čega se najviče bojiš - bol. Uostalom traži anesteziju i ne moraš da osećaš ništa, osim utrnulosti.U svakom slučaju ako se jako bojiš, povedi drugaricu da jedna drugoj čuvate strah (ili da vrištite zajedno).
Beljenje zuba - Što se kućne varijante beljenja tiče, čula sam da devojke koriste sodu bikarbonu (utrljavaju je u zube), mada ja to nisam porobala... Mogu da ti preporučim pastu Pearl Drops (zaista lepo izbeli zube), ali ni slučajno nemoj da je koristiš više od jednom nedeljno, da ne bi oštetila gleđ.

Svež dah - Obrati pažnju na ishranu, jer jako utiče na dah. Izbegavaj slatkiše, kolače, proizvode od belog brašna, jer izazivaju karijas. Takođe izbegavaj kafu i čaj (naravno osim ako ne želiš da ti zubi budu žuti) i naravno beli luk. Konzumiraj zdravu hranu bogatu belančevinama, vitaminima, mineralima, proizvode od integralnih žitarica i hranu koja se ne lepi za zube i koju je potrebno duže žvakati (voće i povrće). U svakom slučaju možeš koristiti sredstvo za ispiranje usta i osveženje daha. Takođe na tržištu postoji čistač jezika, koristi se ujutro i uveče.

Negovane usne - Naravno, lepe usne su takođe imperativ kad govorimo o lepom osmehu. Uradi piling usana. Kako?
Svako veče pre spavanja, posle pranja zuba pređi četkicom preko usana. Pocrveneće, a onda stavi mast. Svaki dan stavi sjaj za usne. Što se boje tiče izbegavaj braon, narandžaste nijanse, jer oni tvoje zube čine žućim. Koristi providan sjaj ili roze nijanse.


Dočekaj novi dan sa osmehom i ne zaboravi da zdravi zubi znače zdravo telo :)


You May Also Like

0 коментара