PODCAST

RUŽIČASTA SREDA

MI SMO

U životu treba praviti promene

by - 11:00

Kažu da žena želi promenu kada nije zadovoljna nekim aspektom svoga života izgled, ljubav, prijatelji... "Zašto ne bismo napravili par revolucionarnih promena?"... OK, možda promena frizure ili stajlinga nije toliko revolucionarna ideja, ali je definitivno neka promena.

Uradi jednu vežbu. Stani ispred ogledala... Gola... Šta ti se ne sviđa u odrzu koji vidiš? :)

Frizura - ošišaj se, ofarbaj ili jednostavno osveži kosu sa pramenovima. Mada, ako imaš ravnu kosu i par viklera će da sredi stvar, a ako imaš kovrdžavu, izravnaj kosu... I olala! Promena frizure predstavlja odličan trik za povećanje samopouzdanja.


Telo - par kila viška, celulit, tipičan problem većine žena. Ja lično ne podržavam dijete, čajeve za mršavljenje, a i to nije baš najzdraviji načini da smršaš, veruj mi na reč. Doduše, postoji par trikova koje preporučujem da isprobaš:
  • Jedi što više voća
  • Započni dan salatom
  • Da bi sprečila prejedanje na proslavama, spremi kući belanca od dva barena jajeta ili parče sira
  • Pij mnoooooogo vode (osam čaša dnevno će poslužiti)
  • Ako nameravaš da piješ alkohol, neka prva čaša bude gazirana čaša vode sa limunom (sporije ćeš piti alkohol)
  • Uzimaj što manje zasoljenu hranu, nije dobar za celulit, niti za kožu
  • Vežbanje pola sata je sasvim dovoljno da doteraš liniju (i ne mora da bude teretana u pitanju). Upiši taj latino ples koji želiš da naučiš, šetaj, idi stepenicama, a ne liftom...mogućnosti su bezgranične, samo se malo osvrni oko sebe!
Videćeš, samo posle dve nedelje svideće ti se to što vidiš u ogledalu... To ti obećavam!


Nije sve u fizičkom izgledu.. Kad si poslednji put pročitala neku knjigu? Zašto ne bi uzela, recimo, knjigu "Paunovo pero" od Ljiljane Habjanović Đurović i jednostavno se opustila... Još par načina da se opustiš:
  • Napuni kadu vodom, upali svece (uvek kad udješ u vodu ostani pet minuta,a onda dodaj ulje,jer koža prvo upija vodu,pa ulje)
  • U torbici uvek nosi ulje od narandze (dobro je za osveženje) ili od lavande (dobra je za relaksaciju)
  • Odvrni muziku, igraj, oslobodi se te negativne vibracije...



Poradi i na svojoj karijeri-upiši neki kurs,recimo, računara... Ako su ti kursevi skupi uzmi knjige za ECDL ispit... Isti efekat... Hoćeš da naučiš novi jezik? Kupi CD koji sadrži kratak kurs (više učimo slušajući nego čitajući)

Eksperimentiši sa stajlingom... OK ne kažem da izđeš na ulicu u stilu Lady Gage, ali daj svemu svoj pečat. Neka te upamte po tome...

Ajmo sad dalje - Ljubav... Sedi i odgovori na ovo pitanje:
"Da li si u vezi zbog sebe ili zbog drugih?" 
Za tebe je on divan, dobro se kapirate, ume da te nasmeje, tvoju potrebu za gledanjem romantičnih filmova ne smatra glupom, podržava te, i povrh svega sex je fenomenalan - ali ipak postoji to...nešto.

  • Ako je problem u monotoniji, uvek se može osvežiti veza - momci su velika deca, izađi sa njim na sneg grudvajte se, smejte se, pravite sneška, a onda idite na kuvano vino. 
  • Ako je seks prešao u rutinu - osveži ga! Kupi zavodljiv donji veš (čitaj HALTERE), izvedi mu striptiz (čak ne moraš da se skineš skroz, ostavi nešto i on da pokida), napravi romantičnu večeru... 

Mnogo je izbora, samo se prepusti mašti, muškarac će to ceniti...

  • A ako drugi misle da je on idealan za tebe,a ti nisi srećna, osvesti se, ti deliš vreme sa njim, ne tvoje društvo, gledaj da on tebi odgovara, da si ti srećna...  
  • Ako si od onih devojaka ne znaju da funkcionišu bez dečka...Imam prosto pitanje za tebe-zašto ne bi upoznala sebe? Mislim, koliko god da veza sa tim dečkom traje, tvoja veza sa samom sobom traje više, zar ne? Razmisli.... A ako odlučiš da ga ostaviš potrudi sa da on to prvo sazna od tebe :)

Prijatelji - Uzmi telefon i koristi prostu logiku - ostavi ljude sa kojima možeš sa se smeješ, da ćutiš i da plačeš, sve ostale samozvane prijatelje izbriši. Prijatelje koje ne poznaješ na facebook-u obriši (zašto  komšija koji ti se ne javlja kad prođe pored tebe treba da ima uvid u tvoj život? ). 
Ne zovi sve ljude kada si depresivna, već one koji ce te izvesti napolje i pokazati da nije sve tako crno, koliko nebo ume da bude plavo :)
A one umišljene koji misle da samo oni imaju probleme, jednostavno izbegavaj...Pokušaj da se okružiš ljudima koji zrače pozitivnom energijom, a ne sa "vampirima energije"...



I na kraju... Živi u sadašnjosti i stavi osmeh na lice :) Znaš šta je čarobno u tome?
Na osmeh svi reaguju osmehom... :)








You May Also Like

0 коментара